Про це заявив в.о. спікера Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, коментуючи заяву голови МЗС РФ Сергія Лаврова про нібито підготовку українських військових до силового вирішення ситуації на сході України.

Сили АТО беззаперечно дотримуються мінського протоколу та меморандуму, ні на крок від нього не відступають. Ми стримуємо агресію ворога, забезпечуючи мир і спокій громадян України на Донбасі,
— сказав Селезньов.

Зокрема, за його словами, на забезпечення безпеки громадян на сході країни спрямовані заходи обмеження на пересування в зоні конфлікту.

Також за словами Селезньова, українська сторона фіксує "загострення протиборства між різними воєнізованими угрупованнями на території так званих ДНР і ЛНР, внаслідок чого страждають і мирні жителі".

Крім того, за його словами, посилення агресії з боку НВФ підтверджують міжнародні організації.

Нагадаємо, сьогодні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва має інформацію про підготовку українських військових до силового вирішення ситуації на сході України.

До слова, перед зустріччю міністрів закордонних справ Німеччини, Франції, України та Росії щодо кризи в Україні НАТО відзначило певне зниження військової активності на сході країни.