Як повідомила у Твіттері журналістка Agence France-Presse Кеті Лі, у Гонконзі з’явилися свої “тітушки”, привезені з інших районів Китаю, які говорять з особливим акцентом.

Як повідомляє Reuters, близько тисяча прихильників влади зіткнулися із сотнею мітингувальників. Сотні противників протестувальників штурмували намети та позривали банери демонстрантів, змушуючи активістів демократичного руху відступити.

Китайські “тітушки” ідентифікують один одного за блакитними стрічками. Учасників Революції парасольок можна впізнати власне за парасольками, за допомогою яких демонстранти захищалися на минулих вихідних від газових атак. Як альтернативу, деякі продемократичні активісти носять стрічки жовтого кольору.


Фото: AFP

Прихильники влади намагалися розібрати барикади демонстрантів та силою виштовхати продемократичних демонстрантів з вулиць. Поліція створила живий ланцюг, щоб відокремити дві групи.

Демонстранти, більшу частину яких становлять студенти ВНЗ, залишаються на вулицях Гонконгу з минулої п'ятниці. Ці протести стали найбільшою проблемою для влади Пекіна відтоді, як Китай взяв під свій контроль колишню британську колонію у 1997 році.

Демонстранти незадоволені планами китайського керівництва затверджувати кандидатів на виборах, які пройдуть в Гонконзі 2017-го року. Мітингувальники вимагають прямих і відкритих демократичних виборів. Вчора демонстранти погрожували захопити урядові будівлі.