Про це у Facebook повідомив помічник Генпрокурора Валерій Карпунцов.

ГПУ нагадала, що відомості щодо привласнення чужого майна Арбузовим, шляхом зловживання його службовим становищем Головне слідче управління внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань 07.05.2014.

"19.05.14 складено повідомлення про підозру Арбузову С.Г. за ч. 5 ст. 191 КК України. 22.05.14 Арбузова С.Г. оголошено у розшук, після чого отримано дозвіл суду на його доставку в суд під вартою для обрання запобіжного заходу. 06.06.14 року Арбузова С.Г. оголошено у міжнародний розшук. 05.11.14 Апеляційним судом м. Києва у відношенні Арбузова С.Г. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - поінформував Карпунцов.

Між тим, за даними ГПУ, орієнтовна сума збитків, яку наніс державі екс-глава НБУ, складає 220 млн грн.

"На території України органом досудового розслідування накладено арешт на поточні рахунки Арбузова С.Г. та його дружини (на рахунках у гривні 48,9 млн грн, у Євро - біля 100 тис, у доларах США - понад 2,2 млн, у тому числі 9,7 млн доларів США у цінних паперах)", - зазначив помічник Яреми.

Як відомо, у листопаді Печерський суд прийняв рішення про повернення Сергію Арбузову восьми банківських рахунків.

Після поширення цієї інофрмації у ЗМІ, Печерський суд за клопотанням Генеральної прокуратури повторно наклав арешт на рахунки Арбузова та його дружини.