"Після звільнення приміщення від "мирних протестувальників" ми вилучили 6 ящиків з "коктейлями Молотова". Вони були заховані в пожежних щитах та інших приміщеннях", - сказав Полторак журналістам у вівторок.

За його словами, на затримання людей, що захопили облдержадміністрацію, пішло близько 15 хвилин. В операції були задіяні 270 правоохоронців, в тому числі один спецпідрозділ Нацгвардії.

Полторак повідомив, що у затриманих вилучили вогнепальну зброю (у тому числі пістолети ТТ) і травматичну зброю. За його словами, проросійські активісти використовували проти міліції також шумові гранати.

"Я все-таки вважаю, що операція була проведена успішно. Без єдиного пострілу, без нанесення фізичних ушкоджень затриманим, незважаючи на всі методи, які вони застосовували (проти міліції)", - сказав Полторак.

Командувач Нацгвардією зазначив, що проросійські активісти протягом вечора і ночі на вівторок робили декілька спроб штурму облдержадміністрації і прикривалися жінками та інвалідами-колясочниками.

"Такого цинізму як в фойє Харківської ОДА, я не бачив. Коли люди, які називали себе мирними протестувальниками, мирними жителями, прикривалися жінками, і не лише жінками, але й інвалідними-колясками", - розповів Полторак.

За його словами, в результаті проведення антитерористичної операції постраждало троє військовослужбовців Нацгвардії, у тому числі курсант третього курсу Академії внутрішніх військ, який отримав поранення шумовий гранатою. Він перебуває в лікарні швидкої невідкладної допомоги.

Нагадаємо, 48 людей травмовані під час сутичок між проросійськими активістами та міліцією в Харкові 6-8 квітня. Про це повідомив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.