Соратники Долгова, які повідомили про арешт, кажуть, що "активіста" затримали 19 квітня у центрі Харкова й відвезли додому, де провели обшук. А вже ввечері Долгов був у Київському райсуді Харкова. Згідно із попередніми відомостями, чоловіка звинувачують за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України — "умисне знищення або пошкодження чужого майна, що спричинило збитки у великих розмірах, скоєне шляхом підпалу".

Судове засідання відбулося у закритому режимі і його пікетували кілька десятків активістів із гаслами "Владу народу, Долгову свободу", "Костя, тримайся".

У Fаcebook словами "Костя, тримайся" Долгова підтримав і кандидат у президенти Олег Царьов.

За неповних два місяці перебування біля керма Турчинов, Яценюк і Ко кинули за грати з політичних мотивів більше людей, ніж попередня влада за чотири роки! Пролито крові більше, ніж за всі роки незалежності України ... І все це відбувається під безперервний потік запевнень: влада готова прислухатися до жителів Південного Сходу, Київ нібито хоче діалогу і примирення,
— написав Царьов.

До речі, друзі "активіста" додають, що міру запобіжного заходу обирав суддя Костянтин Садовський, а він раніше вів "справу ЄЕСУ" проти екс-прем’єрки Юлії Тимошенко.

За словами адвоката Долкова — Дмитра Тихоненкова — впродовж 5 діб буде подана апеляція.

До слова, раніше у Харкові 53-річну жительку Чугуєва Ольгу Воржеїнову, яка била ногами харківського активіста, взяли під домашній арешт на 60 діб.