Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, Ленінський районний суд за клопотанням прокуратури змінив йому запобіжний захід з застави на утримання під вартою.

У прокуратурі зазначили, що зміна запобіжного заходу пов'язано з тим, що вчора (у п'ятницю) порушнику оголосили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 109 КК України, а саме публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади, вчинені повторно.

Завдяки послідовній та скоординованій роботі співробітників СБУ, міліції та прокуратури зібрано достатню доказову базу для інкримінування зазначених злочинів. Згідно з останніми змінами в законодавство, підозрюваним у злочинах, передбачених статтями 109-114 Кримінального кодексу України, може обиратися запобіжний захід виключно у вигляді утримання під вартою, - цитує прес-служба заступника прокурора Харкова Олександра Бударного.

Підозрюваний перебуватиме у слідчому ізоляторі до 30 січня 2015 року - часу закінчення строків досудового розслідування.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело, йдеться про координатора руху "Юго-Восток" і лідера проросійської організації "Великая Русь" Юрії Апухтін.

Як повідомлялося, 30 квітня співробітники ГУ МВСУ в Харківській області затримали Юрія Апухтіна за підозрою в організації масових заворушень у Харкові (ст.294 КК).