Загалом функціонувало 5 фіктивних підприємств, через які виготовляли документи для проведення безтоварних операцій та мінімізації податкових зобов’язань реальних фірм. Географія злочинного бізнесу охопила Харківщину, Запоріжжя, Донеччину та навіть Київську область. Центр мінімізації виявили у промисловій зоні Харкова в одному зі складських приміщень. За час діяльності центру держбюджет України втратив майже 28 мільйонів гривень.

Жилін Євген обгрунтовано підозрюється у створенні і керівництві центру мінімізації податків, мої слова не є безпідставними, вони базуються на матеріалах досудового слідства,
— зазначив старший слідчий з особливо важливих справ податкової міліції.

За словами старшого слідчого, цим людям загрожує кримінальна відповідальність за різними статтями кримінального кодексу, починаючи від мінімум 2 років позбавлення волі до максимум 8 років.

Нагадаємо, місяць тому на Харківщині СБУ спільно з прокуратурою області виявили та ліквідували один з каналів фінансування терористичних організацій так званих "ДНР" та "ЛНР", який організував лідер "Оплоту" Євген Жилін.