Син харків'янки Ніни один з перших загиблих в АТО. На початку травня майор Руслан Плоходько та його товариші з 16-ї бригади вели повітряне патрулювання Слов'янська. Вдосвіта почався обстріл ракетами. Руслан намагався підібрати пораненого, однак, в його гелікоптер поцілили.

Тетяна Загребельна вже кілька місяців возить допомогу бійцям в зону АТО. Стати волонтером жінка вирішила після смерті сина. Юрій був майором берегової охорони в Криму. Залишився вірним присязі і після анексії. Загинув під Маріуполем від обстрілу терористів.

Читайте також: Полк "Азов" не припиняє бойових навчань

У кожної з цих сімей своя трагічна історія і одна спільна біда — загиблі на фронті родичі. Люди, які пережили страшну втрату — зібралися на тренінг. Загалом — 16 харківських сімей. Психолог Володимир Ланько каже, найважче переживають загибель близьких чоловіки. Тому головне для таких людей не замикатися в собі.

Підбір учасників для тренінгу залежить від того, на якій емоційній стадії перебуває сім'я. Далеко не всі люди готові говорити одразу про втрату. Схожі зустрічі планують проводити по всій Україні. І дуже важливо й надалі підтримувати контакт з усіма родинами загиблих бійців.