Про це РБК-Україна повідомили в секретаріаті Кабміну.

"Вчора написав заяву про відставку і відправив його до Верховної Ради, бо Верховна Рада повинна буде розглянути цю заяву", - повідомили в Кабміні.


Однак в секретаріаті так і не вказали причину, чому Шеремета написав заяву.

Разом з тим, видання "Апостроф" з посиланням на власні джерела у Кабміні повідомляє, що причиною відставки міністра став конфлікт з прем'єр-міністром щодо призначення Валерія П'ятницького торговим представником України.

Шеремета виступив на вчорашньому засіданні уряду проти призначення Валерія П'ятницького. Він запропонував перенести розгляд цього питання на наступний тиждень. Утім глава уряду не підтримав ініціативу міністра.

"Яценюк заявив, що призначення необхідно здійснити без зволікання, щоб П'ятницький був присутній на переговорах президента України з главами держав країн Митного союзу в Мінську 26 серпня вже в новій якості", - зазначає видання.

В результаті, питання призначення П'ятницького на посаду торгового представника було винесеним на голосування і підтримано всіма членами Кабміну, крім міністра економіки.

Як розповів один із учасників засідання, після цього Павло Шеремета "взяв піджак і без пояснень залишив засідання".

Нагадаємо, Валерій П'ятницький з 2011 року обіймає посаду урядового уповноваженого з питань євроінтеграції.

Як відомо, ввечері 20 серпня керівник прес-служби Мінекономрозвитку Інга Іоанно в коментарі Телеканалу новин "24" не підтвердила і не спростувала інформацію про відставку Павла Шеремети.