Анатолій Чупилка, один з "кіборгів", які захищали стратегічний аеропорт, з 20 січня вважався зниклим безвісти. Його побратими сподівались, що він живий та перебуває у полоні. Але 31 березня тіло Чупилки було опізнано серед загиблих в аеропорту військових.

"Дуже боляче ховати своїх побратимів. Це жахлива статистика – вже 30-й "свободівець" пішов з життя (під час подій останнього року). Анатолій не ховався за депутатським мандатом – а сам пішов на війну й був на передовій. Сьогодні його ховаємо і оці слова, що Господь забирає кращих – вони правдиві. Так бути не може, ми повинні просити Господа, щоб настав мир, але мир може настати тільки з перемогою над ворогом і агресором, над знищенням корупції, яка панує в державі, над зубожінням народу", – заявив Тягнибок, згадуючи Анатолія Чупилку.

Чупилка був депутатом Черкаської обласної ради від "Свободи", під час Революції гідності очолював Черкаську сотню, яка розміщувалася в Київраді.

Із початком бойових дій в Донбасі Чупилка направився туди добровольцем, згодом був мобілізований у Збройні сили України. Був заступником командира 2 взводу 90 аеромобільного батальйону 95 аеромобільної бригади.

На проміжних виборах до Черкаської обласної ради 31 серпня минулого року канівці обрали своїм представником Чупилку – який на той час вже кілька місяців перебував на фронті.

Нагадаємо, сьогодні службу у зоні конфлікту на сході України несуть більше 700 націоналістів, які складають комбатантське об’єднання "Легіон Свободи". Бійці обороняють стратегічно важливі пункти на кордоні із окупованими територіями, в тому числі, село Піски.