Посадовець повідомив, що опалювальний сезон в житлових будинках Києва почнеться вже завтра. А дитячі садочки та медзаклади опалюють вже відучора.

Починаючи зі вчорашнього дня, ми подали тепло у дитячі садки і заклади охорони здоров'я. Також сьогодні всі районні адміністрації прозвітували про готовність до опалювального сезону. Відносно житлового фонду прийнято рішення з 22 жовтня розпочати опалювальний сезон для житлових будинків міста Києва, – розповів Пантелеєв.

Система теплопостачання Києва є одною з найбільших в Європі. Тому житлові будинки будуть підключати до опалення не одночасно, а згідно з визначеним графіком. Також місто матиме ліміт на використання газу.

Всі райони отримали ліміт газу на опалювальний сезон. Думаю, Київ дотримається цього ліміту. Але, звичайно, треба економити. Ми налаштовуємо себе на роботу в умовах жорсткої економії енергоресурсів, – сказав заступник голови Київської адміністрації.

Наразі Київ має найбільші борги за використання газу.

Київ – це найбільший споживач газу в Україні. Тому заборгованість, яка виникає, і поточна і заборгованість за минулий рік, вона була найбільшою. Зараз слкадено графік погашення заборгованості. Нам допоміг уряд, виділив кошти на погашення заборгованості бюджетних організацій перед "Нафтогазом", – каже Петро Пантелеєв.

Крім того, Київ зараз готується до зими.

Ми закупили достатньо солі і піску щоб боротися з ожеледицею. Але нам не вистачає техніки і ми очікуєм на її поповнення у розмірі 42 одиниць техніки для "Київавтодору", – сказав Пантелеєв.