У з'їзді беруть участь прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, голова Верховної Ради Олександр Турчинов, екс-секретар РНБО Андрій Парубій, а також деякі члени Кабінету міністрів: міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр юстиції Павло Петренко, міністр соціальної політики Людмила Денисова, міністр інфраструктури Максим Бурбак.

Крім того, на з'їзді присутній ряд народних депутатів з фракції "Батьківщина": Сергій Пашинський, Лілія Гриневич, Тетяна Донець, Леонід Ємець та Ксенія Ляпіна - всього 490 учасників.

На з'їзді планується обрання керівних органів та Військової ради партії.

Партію "Народний фронт" зареєстровано 31 березня 2014 року. Лідер партії, згідно з інформацією Укрдержреєстру, адвокат Оксана Іванченко.

29 серпня заступник голови ВО "Батьківщина" Андрій Кожем'якін повідомив, що на засіданні політради партії 21 серпня прийнято рішення про те, що виборчий список ВО "Батьківщина" на позачергових парламентських виборах очолить Юлія Тимошенко. При цьому, за його словами, з цим не погодилися Турчинов, Яценюк і Парубій.

Він також зазначив, що в разі перемоги політичних сил на посаду прем'єра від "Батьківщини" буде висунутий Арсеній Яценюк.

14 червня 2013 з'їзд партії "Фронт змін" прийняв рішення про об'єднання з Всеукраїнською організацією "Батьківщина" шляхом ліквідації та вступу членів "Фронту змін" в "Батьківщину".

До слова, на думку українського Президента Петра Порошенка, суспільству потрібно навчитися визнавати вибір тих, хто буде голосувати у Донецьку і Луганську.