Поки одні росіяни проливають кров українців, інші — її дарують. У центральному військовому госпіталі Києва російські громадські діячі стали донорами крові для бійців АТО. Діячі кажуть — така символічна акція є найбільш природнім шляхом до діалогу.

Ми хочемо засвідчити українцям свою прихильність і бажання бути разом,
— каже російський активіст, екс-співробітник зовнішньої розвідки СРСР Павло Басанець.

Читайте також: Жінка розповіла, як визволяла сина з полону бойовиків

Спершу майбутні донори заповнюють анкету про стан здоров'я. Далі їм належить з'ясувати групу крові. Потім, у кращих традиціях російської пропаганди, медик "хунти" пускає кров із "русского" хлопчика.

Перед здачею крові, кілька діб варто дотриматись дієти. Не вживати алкоголю, кави, ліків, а також не їсти надто жирної їжі. Андрій Піонтковський про такі обмеження забув.

За словами лікарів, донорів крові у госпіталі вдосталь. Щодня її здає близько 70-ти чоловік. Окрім російських активістів, підтримують наших бійців й інші іноземці. Кількість донорів у госпіталі зросла у кілька разів ще торік. І обсяг допомоги не зменшується, запевняють лікарі.

До слова, Кіровоградська швейна фабрика "Зорянка" виконує замовлення Міністерства оборони на одяг для військових. Щодня шиють по 200 курток.