У столиці стає неспокійно. Причин сплеску злочинності кілька — це зубожіння людей та велика кількість так званих "гастролерів" зі Сходу.

Легка здобич для злочинців — автомобілі. З ними зловмисники роблять усе: викрадають, цуплять речі з салону, знімають колеса. Машину Влада "роззули" посеред ночі. Зняли два колеса, інші — не встигли. На вулиці, де живе Влад, уже не вперше крадуть колеса з автомобілів.

Це — типова ситуація, кажуть у столичній міліції. З такими злодіями важко боротися. Діють вони швидко, слідів майже не залишають. Тому автовласникам варто бути обачним.

Читайте також: У Києві музиканти висадили іменну алею каштанів

Інша справа — квартири. У Києві переважно діють професіонали-"домушники". Роблять набіги хвилями — обчистять кілька десятків квартир і лягають на дно. У соцмережах почали активно поширювати інформацію, що мовляв злодії перед пограбуванням клеять стікери на поштові скриньки квартир, на які накинули оком.

Та міліціонери кажуть, що це "фейк". Справжній кримінальний профі так себе не видасть. Є цікавіші методи позначити оселю.

На 100 % забезпечитися від пограбування неможливо, однак, бути обачним варто. Аби вберегти свою квартиру від злодіїв, не варто легковажити. Зачиняти двері потрібно на всі замки. Не залишати відчиненими вікна. А ще — не слід розповідати усім, приміром у соцмережах, про свої плани кудись помандрувати.