Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час прес-конференції щодо викриття корупційних схем в сфері громадського транспорту столиці, інформує його прес-служба.

Ми ретельно перевірили "діяльність" підприємства, яке повинне було керувати великим транспортним господарством столиці. Перевіряли довго, щоб зібрати такі факти, які не дозволять винуватцям цього свавілля викрутитися і уникнути відповідальності. Ми прийняли підприємство з величезними боргами: 1 млрд 320 мільйонів гривень боргу, включаючи 120 мільйонів боргу по зарплаті. Це — офіційний борг. Ви запитаєте: куди поділися всі ці гроші? "Київпастранс" — найбільше підприємство в столиці — грабували роками,
— відзначив Віталій Кличко.

Мер зауважив, що на ці гроші, 3 млрд грн, яких позбувся Київ, можна було б купити для міста, наприклад, 330 нових тролейбусів, або замінити весь парк трамваїв в столиці (250) або побудувати 5 нових станцій метрополітену.

"Непрямий збиток для підприємства — ще більше. Адже коли вкрали гроші і не купили деталь для автобуса за 100 гривень, то потім місто змушене змінювати двигун за 100 тисяч. Цей збиток навіть набагато більше вкрадених грошей. Ми перекрили ці корупційні схеми. І моя жорстка позиція, як і позиція всіх киян: всі злочинці повинні бути затримані, а все вкрадене — повернене місту, киянам! І ми, як міська влада, робимо все, щоб кияни не потерпали через "художества" корупціонерів", — зазначив Кличко.

Читайте також: У магазинах Києва вже обмежують продаж соціальних продуктів, — ЗМІ

Мер передав заступнику начальника столичної міліції стос паперів з результатами аудиту та перевірок Контрольно-ревізійного управління, щоби був громадський контроль за тим, як триватиме розслідування справ, і щоби винні у розкраданні грошей киян були притягнені до відповідальності.

"І це тільки початок. Надалі ми будемо покращувати матеріально-технічну базу підприємства. Київ має стати комфортним містом для киян та тих, хто сюди приїздить. Ми очистимо столицю від корупціонерів і зробимо всю діяльність в ній максимально чистою і прозорою", — додав Кличко.

Додамо, міський голова Києва Віталій Кличко провів показову перевірку столичних укриттів цивільного захисту.