"У приміщенні КМДА невідомі проникли комору, де зберігалася нагородна продукція (медалі та посвідчення до них, грамоти та подяки). Як повідомили співробітники управління кадрової роботи і нагород апарату виконавчого органу Київської міської ради, частину пакунків з медалями було вилучено з комори, де вони зберігалися, і розкидано в сусідніх приміщеннях та на сходах", - йдеться у повідомленні прес-служби КМДА.

Зараз працівники відомства намагаються навести лад і визначити, що зникло.

"Технічні працівники виявили, що двері до комори, в якій зберігалася нагородна продукція, відкриті. Коли ми прибули на місце - побачили, що замок зрізаний, все перевернуто, відсутня значна кількість медалей. Згодом, завдяки нашим співробітникам, ми знайшли в коморі їдальні близько 100 коробок з медалями та посвідченнями. Наразі ми наводимо лад, розбираємо сміття, аби мати змогу скласти ці нагороди, перерахувати їх та визначити, що зникло", - розповіла заступник начальника відділу нагород Валентина Бебко.

Також на місці працюють правоохоронці.

У відділі нагород зазначають, що для перерахунку медалей знадобиться щонайменше тиждень, адже зараз пакунки з нагородами понівечені та розкидані, а крім того, наявну кількість потрібно звіряти з архівними документами.

Нагадаємо, у КМДА певний час не було води, але водопостачання вже відновили.