Про це повідомляє “Інтерфакс – Україна” з посиланням на прес-службу Президента РФ.

У Москві з повагою ставляться до волевиявлення населення Донецької та Луганської областей і виходять з того, що практична реалізація підсумків референдумів пройде цивілізованим шляхом, без будь-яких рецидивів насильства, через діалог між представниками Києва, Донецька і Луганська,
- йдеться в повідомленні.

"В інтересах налагодження такого діалогу вітаються будь посередницькі зусилля, в тому числі по лінії ОБСЄ", - зазначали в прес-службі Путіна.

Читайте також: Невизнана влада Криму вже чекає “референдумів” у Харкові та Одесі

"Наголошуємо високу явку населення, незважаючи на спроби зірвати голосування. Засуджуємо застосування сили, яке мало місце, включаючи використання важких озброєнь проти мирних громадян, що призвело до людських жертв", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вчора на Донбасі відбувся псевдореферендум. Самопроголошений голова ЦВК так званої ДНР Роман Лягін заявив, що що на "референдумі" в Донецькій області за самостійність регіону проголосували 89,07% виборців при явці 74,87%.

Самопроголошений голова ЦВК з проведення так званого “референдуму” про статус Луганської області Олександр Малихін заявив, що, за попередніми даними, за незалежність Луганщини проголосувало 94-98% “виборців”.

Водночас соціологи стверджують, що більшість мешканців Луганської та Донецької областей проігнорували псевдореферендум сепаратистів, відтак, не підтримали бойовиків.