Її соратник Олександр Турчинов заявляє - життю екс-прем’єра загрожує реальна небезпека.

“До проблем, про які ми вже з вами говорили, які стосуються серйозної хвороби спини, хребта, додалися симптоми, які в неї були ще під час судового засідання в Печерському суді. А саме: великі крововиливи на тілі, причому деякі з них - понад 15 сантиметрів”, - каже перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

Втім, розгадати походження синців на тілі екс-прем’єра поки неможливо. За словами Власенка, лікарів Тимошенко не бачила вже два тижні.

“Я бачив її вчора особисто - жодної медичної допомоги протягом 2-х тижнів немає. Це перше. По-друге, для того, щоб забезпечити нормальну діагностику Тимошенко, треба, щоб ваша комісія, ваша, а не пенітенціарної служби, нарешті зробила нормальну діагностику, вони цього зробити не можуть. Тоді вони повинні написати, що треба проводити інструментальну діагностику. В умовах слідчого ізолятора цього зробити неможливо”, - каже народний депутат Сергій Власенко.

Рішення про перевірку стану здоров’я Юлії Тимошенко за межами СІЗО має надавати суд, а не профільне міністерство - така відповідь міністра охорони здоров’я Олександра Аніщенка. За його словами, медики 20 разів приходили у СІЗО. Але Тимошенко забажала аудієнції з ними лише 5 разів.

“Ми обстежили, встановили діагноз, який можливо було установити без застосування медико-інстурментального обстеження, призначено було лікування, вона отримує це лікування. А щоб обстежити її рентгенологічно і провести обстеження магнітно-ядерної томографії, для цього потрібно доручення рішення Апеляційного суду міста Києва”, - каже міністр охорони здоров’я України Олександр Аніщенко.

Соратники Тимошенко звернулася по допомогу закордонних медиків. Відкритого листа надіслали Червоному хресту, лікарям без кордонів та до ВООЗ.