До цього на Іграх 1996, 2000 і 2004 років Україною брала по 23 медалі, а з Пекіна в 2008 році повернулася з рекордом – 27 медалей.

Проте, за якістю нагород ще гіршими були Ігри-2000, звідки Україна повернулася з 3 золотими медалями.

Нагадаємо, золоті медалі для України здобули: Яна Шемякіна (фехтування), жіноча парна четвірка з академічного веслування у складі Катерини Тарасенко, Наталії Довгодько, Анастасії Коженкової та Яни Дементьєвої, важкоатлет Олексій Торохтій, боксери Василь Ломаченко та Олександр Усик, Юрій Чебан (каное-одиночка).

Срібні медалі завоювали: Інна Осипенко-Радомська – 2 медалі (байдарка-одиночка на 200 і 500 метрів), боксер Денис Берінчик, борець Валерій Андрійцев (вільний стиль), жіночий квартет у легкій атлетиці у складі Олесі Повх, Христини Стуй, Марії Ремень та Єлизавети Бризгіної.

"Бронза" дісталася Олені Костевич – 2 медалі (стрільба із пневматичного пістолета, стрільба з малокаліберного пістолета на 25м), Юлії Каліні (важка атлетика, до 58 кг), Ользі Харлан (фехтування), Ользі Саладусі (потрійний стрибок), Ігореві Радивилову (спортивна гімнастика), Тарасові Шелестюку (бокс), Олександрові Пятниці (метання спису), Олександрові Гвоздику (бокс).