Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє луганський активіст Дмитро Снєгірьов.

"Незважаючи на те, що працівники і керівництво заводу зараз перебувають у вимушеній відпустці, бойовики вирішили цю проблему шляхом залучення фахівців з Російської Федерації, зокрема з міста Барнаул", - написав він.

За інформацією джерел активіста, бойовики запросили шістьох фахівців, які мають професійний досвід у цій галузі. З Росії також завезені і всі комплектуючі.

"Також з Росії запрошені фахівці з ремонту важкої бронетехніки на заводі "Жовтнева революція" в Луганську. Відзначимо, власник заводу росіянин. Для цього виробництва вже підготовлено 4 цехи. Зараз на заводі вже здійснюється бронювання (обшивка листами металу) транспорту, який перевозить терористів, - "Урали" і "КамАЗи". Листи металу доставляють з Алчевського меткомбінату, власником якого також є росіянин", - наголошує Снєгірьов.

"Отже, після запуску виробництва на цих підприємствах терористи фактично створять оборонний комплекс в самопроголошених Луганської та Донецької республіках", - наголошує луганець.

Як відомо, 13 липня українська артилерія, дислокована на блокпостах в Кремінній, що на Луганщині, обстрілює бойовиків, які займають села Серебрянка і Білогорівка.

Прес-служба батальйону "Луганськ" на своїй сторінці у Facebook повідомила, що велика танкова колона терористів розділилася на Краснодонському мосту, одна група рушила на Перевальськ, друга - на Луганськ.

Раніше повідомлялося, що українські військовослужбовці збили безпілотний літак "Орлан-10" російського виробництва, який шпигував за позиціями антитерористичної операції.