Техніка раритетна — у когось поржавілий кузов, хтось давно уже без двигуна, ЗІЛи мають дірки у кабіні, а УАЗи у напівтемряві нагадують кадри із фільму жахів. Але всі вони, не зважаючи на стан, можуть отримати друге життя.

Вся ця техніка зараз знаходиться на приватній території. Ще 8 років тому тут був військторг — структура, яка колись належала до Міноборони. Територію продали, а техніку залишили. У військторзі інформацію про арешт майна підтверджують, кажуть — за борги.

Читайте також: Цього року на озброєння виділено 14 мільярдів гривень, — Міноборони

На початку 21-го століття військторг став збитковим і перейшов на самоокупність. Тепер велич структури пройшла, а в спадок залишилися десятки зруйнованих будівель і техніка. Не на камеру у військторзі зізнаються — раді б позбутися майна, та Міноборони не поспішає.

Міністерство ж запевняє, що техніка у них не є на балансі. Зараз просто неба у Львові гниє 18 одиниць військової техніки. Автомайстри, що ремонтують техніку на схід, кажуть — списати все це на брухт гріх. А віддати її волонтерам у військторзі не можуть.

Є ще інша сторона медалі. У будь-який момент у гаражно-ремонтному підприємстві можуть виставити всі ці машини за межі своєї території. Тож без охорони та укриття вся ця гора автівок стане ще більшим непотребом, а згодом — ласим шматком для шукачів брухту.