Про це повідомив керівник ГУМВС України в Донецькій області В’ячеслав Аброськін.

"Сьогодні рано вранці співробітниками міліції спеціального призначення "Сокіл" та підрозділами Національної гвардії України була проведена спецоперація в Іллічівському районі Маріуполя з затримання небезпечного злочинця Миколи Гриненко, який раніше 23 лютого 2015 при затриманні вбив співробітника спецпідрозділу "Сокіл" і поранив двох бійців. Гриненко намагався покинути своє укриття в жіночому одязі. Коли зрозумів, що будинок оточений, покінчив життя самогубством, вистріливши собі в голову", — зазначив він.

На місці працює слідчо-оперативна група Іллічівського райвідділу міліції.

"До слова, міліція області оголошувала премію 100 тисяч гривень за інформацію, яка допоможе зловити цього небезпечного злочинця. Ми не отримали від місцевих жителів жодного такого повідомлення, тому гроші залишаються в нашому преміальному фонді", — додав Аброськін.

Нагадаємо, 23 лютого в Маріуполі правоохоронці зупинили автомобіль з диверсійно-розвідувальною групою терористів, які перевозили вибухівку. Бойовики відкрили вогонь — в результаті було поранено трьох міліціонерів, один із них загинув у лікарні. Одного бандита вбили, іншому вдалося втекти.

Правоохоронці встановили особу другого бойовика з диверсійно-розвідувальної групи. Підозрюваним є Гриненко Микола Ігорович 1986 року народження, житель Маріуполя.

У результаті оперативно-розшукових заходів встановлено, що диверсанти, які планували теракт в Маріуполі, орендували будинок у приватному секторі міста. Там було знайдено вибухову речовину і патрони.