Мітинги проходили одночасно: один біля меморіалу Героям-ольшанцям, другий — біля пам’ятника Леніну.

Чому відбувся розподіл, пояснила ініціатор однієї з акцій Євгенія Матейчук, чия група прибула на півгодини пізніше: вони побоялися того, що перша акція була провокацією, що хтось намагався зробити піар на трагічних подіях.

Учасники першої акції тримали в руках гасла: "Дайте нам цих виродків!", "Оксана, ми їх покараємо!", "Вимагаємо справедливості!", "Насильству — ні!".

У другій групі гасла були такими: "Досить брати хабарі та відмазуваті бандитів!", "Ні — беззаконню!”, ”Гвалтівників — за грати!”, ”Вимагаємо справедливого покарання!".

Мітинг був оголошений на підтримку Оксани Макар, яка стала жертвою трьох чоловіків, що зґвалтували і намагалися спалити її. Під час акції стало відомо ще про один випадок насильства, про який досі нічого не повідомляли співробітники міліції.

Мова йде про 18-річну Олександру Попову, яка 10 березня була по-звірячому побита чоловіком через конфлікт, який виник між ними. Зараз дівчина з тяжкими травмами в стані коми перебуває в Миколаївській міській лікарні швидкої медичної допомоги.

На мітингу оголосили збір коштів на допомогу одразу двом дівчатам.

Виступаючі вимагали відставки всіх перших осіб міста. Вони також висловилися за повернення смертної кари, яку слід застосовувати у виняткових випадках.