Про це у суботу, 19 вересня, заявив міністр оборони України Степан Полторак під час інспекції Львівського танкового заводу, передає Укрінформ.

Ми зараз оборонне замовлення формуємо. Воно буде повністю затверджене після прийняття бюджету країни на наступний рік. Але ми передбачаємо, що буде збільшення фінансування як на техніку, так і на озброєння, з тим, щоб дещо здивувати і наших хлопців, і наших ворогів. Наших хлопців — тому що вони будуть працювати на трохи іншій техніці, а такої нової техніки буде дуже багато. А наших ворогів — тому що ця техніка буде іншого покоління, з іншими можливостями,
— зазначив міністр.

Полторак пообіцяв, що після формування бюджету буде остаточно затверджене оборонне замовлення, так, щоб кожен завод отримав завдання.

"Це замовлення точно буде не менше, ніж у цьому році. Нам дуже багато ще треба зробити і в нас дуже великі потреби в новій техніці", — додав голова оборонного відомства.

До слова, за серпень в Україні виготовили 35 одиниць гармат ЗТМ1 та ЗТМ2, що стало рекордом за всю історію існування державного підприємства "Завод точної механіки".