Організатори тестів – незалежні аудитори – ведуть до зали з комп'ютерами першу двадцятку працівників системи юстиції. Всі вони – керівники. Є й очільники регіональних представництв та служб. На іспит вони погодилися добровільно. Тест тривав 50 хвилин.

Результати тестів одразу подадуть кадровій комісії Мін'юсту. Її керівник і вже два дні, як заступник міністра – грузин Гія Гецадзе – подібні реформи проводив у себе на батьківщині. Результат – у кожному великому місті створені Будинки юстиції. Там можна отримати близько 3-х сотень послуг: і шлюб зареєструвати, і бізнес відкрити. Все – за спрощеною, автоматизованою системою. Швидко без жодних черг та хабарівю Україну чекають реформи ще глибші ніж в Грузії.

Торік із 25-ти тисяч працівників системи юстиції 5-ту частину скоротили, цьогоріч можливо ще стільки ж. Відтак – менше чиновників – вищі зарплати, каже Міністр юстиції Павло Петренко.

На наступному тижні Мін'юст починає публічні конкурси на керівні посади. А от скільки буде вакансій залежить від результатів нинішніх тестів.

Зазначимо, українцям обіцяють новації у Міністерстві юстиції. Зареєструвати компанію чи житло можна буде не виходячи з дому.