Про це повідомив журналіст Денис Казанський, посилаючись на джерела в терористичній "ДНР".

Тобто, в нашому міністерстві не згенерували новий загальноукраїнський електронний ключ, не поновили систему, а працюють, як і колись, у загальній базі,
— зазначив він.

За словами журналіста, "ДНР" видає на своїй території пенсії в розмірі близько 1000 гривень раз на кілька місяців, але тільки тим пенсіонерам, які не зареєстровані на вільній території. "Просто заходять в базу і дивляться, кому платити, а кому — не платити", — пояснив Казанський.

"Те ж саме і з зарплатою бюджетникам. Знайомий викладач, який залишився працювати в Донецьку, повідомляє, що кожного разу перед видачею зарплати пробивають по базі, чи не працевлаштований/перереєстрований він в Україні", — розповів журналіст.

Читайте також: Мінсоцполітики звільнить очільника Служби зайнятості

Він наголосив, що це не викрадена на якусь дату база, а актуальна онлайн версія.

"І є конкретний співробітник у Мінсоцполітики, який надає доступ до бази співробітникам, що перейшли на бік сепаратистів. Цими базами, за даними джерела, терористи планують користуватися і в майбутньому, коли почнуть відбирати у біженців майно", — підкреслив Казанський.

Як відомо, за даними Міністерства соціальної політики, станом на 26 січня в Україні зареєстровано 942 тисячі 748 внутрішньо переміщених осіб.