У рамках цієї мистецької акції інтернет-гігант здійснює детальну зйомку найкращих експозицій, аби користувачі Всесвітньої павутини, могли зблизька роздивлятись шедеври, не виходячи з власних домівок. Більше 30 тисяч робіт з багатьох країн світу - доступні у відмінній якості. Нещодавно до Арт-проекту приєднався й Ізраїльський музей в Єрусалимі. Цей заклад дозволив Google відзняти більше 500 своїх експонатів.

“Коли з’явилась ця ідея - завантаження музею он-лайн, то ми трохи непокоїлись - чи не зменшиться популярність оригіналів. Але насправді, чим більше ви розглядаєте експонати в Інтернеті, тим цікавіше вам буде їх побачити вживу”, - каже директор Ізраїльського музею Джеймс Снайдер.

Унікальність Арт-проекту у тому, що користувачі можуть самі сортувати роботи за стилями, епохами та авторами. Також можна створювати власні галереї з "улюбленим".

Серед найбільш популярних "оцифрованих" музеїв - Галерея "Тейт" у Лондоні, петербурзький "Ермітаж" та галерея "Уффіці", що у Флоренції. За рік кількість шедеврів, які потрапили в Google Art Project зросла у 30 разів. Компанія обіцяє обертів не зменшувати.