"Борис вбитий, Надія — вмирає" — з таким гаслом росіяни прощаються з Борисом Нємцовим. Відучора до місця розстрілу політика на Великому Москворецькому мосту люди несуть квіти. А сьогодні у центрі Москви проведуть жалобну ходу в пам'ять про розстріляного опозиціонера.

У штабі Нємцова стверджують, що вбивство їхнього лідера замовила російська влада, оскільки він гостро критикував політику Кремля.

Раніше опозиція планувала провести 1-го березня великий антикризовий марш "Весна", в ньому мали взяти участь 100 тисяч осіб. Та через смерть Нємцова — одного з організаторів акції, її скасували. Однією з вимог учасників маршу мало стати припинення війни проти України.

Крім того, як розповів Нємцов у інтерв'ю "Ехо Москви" за кілька годин до своєї смерті — активісти мали сформувати колону на підтримку Надії Савченко. Цю ідею таки втілять в життя. Як написав у Twitter адвокат української льотчиці Марк Фейгін, о 15:00 колона рушить від Словʼянської площі у центрі Москви разом із тими, хто прийде вшанувати памʼять Нємцова.

За онлайн-трансляцією слідкуйте на сайті новин "24" починаючи з 14:00.

Нагадаємо, вночі 27 лютого був вбитий російський опозиціонер Борис Нємцов.

До слова, сьогодні підтримку Савченко висловлять і в Києві на Софіївській площі — за її життя і здоров'я молитимуться представники всіх конфесій.

За словами
Петра Порошенка, Нємцов хотів оприлюднити докази присутності російських військ на сході України.