Мета акції — "висловити схвалення чинному політичному курсу і дати відсіч силам, які намагаються розвалити країну".

Хода розпочалась від олімпійського стадіону “Лужники”. Учасникам акції безкоштовно роздають чай та бублики. А навколо стадіону спеціально звели декілька польових кухонь, де мітингувальники можуть безкоштовно отримати гречану кашу.

На підтримку цієї акції з Єкатеринбургу прибуло понад 800 осіб, які приїхали до столиці купейним потягом. Частина учасників ходи прибула на звичайних пасажирських автобусах, знятих із маршруту. Є й такі, які прилетіли до Москви літаками.

Однак серед мітингувальників опинились і противники діючого прем'єра. Так, на набережній Фрунзе та у Лужниках поліції вдалось затримати близько 70 осіб, які планували здійснити провокаційні заходи.

"Всього в даний час затримані близько 70 осіб, в основному громадяни Узбекистану, які отримали гроші за участь в акції", — розповіли у прес-службі.

За повідомленнями "Газета.Ru" співробітників соціальної сфери Москви примусили йти на ходу на підтримку Путіна.

Прес-секретар прем'єр-міністра Дмитро Пєсков запевнив, що Володимир Володимирович "з великою часткою ймовірності" приїде у Лужники.

Напередодні ходи прибічники політики чинного прем'єр-міністра почали роздавати так звані набори “тихих борців за Путіна”. До них входили канцелярські кнопки, брошура “Як не дратувати оточуючих своїм вибором за Путіна”, табличка “Столик за Путіна”, а також червона модель автомобіля “Лада Калина”.