"Ставши на шлях розколу "Нашої України", Віктор Ющенко веде до її ліквідації. Він не виконав своїх зобов'язань і не виплатив заборгованість, яку досі не погасив. Це майже 80 мільйонів гривень. У фінансовому плані партія є офіційним банкрутом. Не виконавши свої зобов'язання і не виплативши борги, він практично прирікає нас на судове переслідування. Крім того, не виконавши свої зобов'язання перед членами дільничих і обласних виборчих комісій більшості областей України по винагороді, які вони мають отримати, він фактично здав ці виборчі дільниці на користь Партії регіонів на Сході та Півдні України", - розповів Андрій Ніцой в коментарі Gazeta.ua.

За його словами, на минулорічній виборчій кампанії Ющенко "виконував накази про здачі виборчих комісій на Півдні та Сході України на користь Партії регіонів".

"Це є факт: у Дніпропетровській області його розслідує місцева прокуратура. Ці висновки ми хотіли зробити сьогодні на засіданні політради, враховуючи, що першим пунктом мав бути аналіз виборчої кампанії до парламенту у 2012 році. Для того вони і розколюють, щоб не відповідати за свій результат", - пояснив представник "Нашої України".

Він вважає, що партія могла потрапити до парламенту, якби Віктор Ющенко не брав участі у виборчій кампанії.

"У червні-липні йшлося про початок підготовки нашої партії до виборів. Сергій Бондарчук пропонував зовсім іншу цікаву стратегію роботи на півдні, у центрі та на сході України, з іншими месиджами. Без участі Ющенка у цій виборчій кампанії як кандидата в народні депутати. Ми з ним вважали, що президенти в парламент не ходять, що це принижує український народ і статус президента України. А вибори "Нашої України" без Ющенка мали усі шанси бути успішними", - підсумував Ніцой.

Нагадаємо, на думку нашоукраїнця Сергія Бондарчука, про спробу Віктора Ющенка та його оточення розколоти "Нашу Україну" свідчить блокування роботи керівних органів партії.