Завдяки інноваціям обсяг фасованої продукції збільшиться на 20%.

“Сьогодні продати незбагачене борошно, навіть в країни Південно-Східної Азії, практично неможливо. І те, що Україна почала робити такі продукти, - не лише корисно для кожного з нас, хто споживає наш продукт, але це ще й престиж нашої держави закордоном”, - сказав голова Держрезерву України Олексій Лелюк.

Загалом на Харківщині - 4 підприємства Держрезерву. З ним активно співпрацює обласна влада.

“З лютого 2010 року ціна на соціальні сорти хліба в Харківській області не змінюється, не піднялася ні на одну копійку. У цьому - заслуга великої кількості людей. У тому числі і підприємств Держрезерву, які дозволяють нам за мінімальними цінами зберігати зерно, відповідно не збільшуючи вартість сировини”, - зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

До речі, на Новопокровському хлібокомбінаті встановили обладнання, яке вітамінізує муку. Тіамін, нікотинова кислота, вітаміни Б1, Б2, - саме цими елементами збагачуватимуть борошно. Випечений з нього хліб сприяє нормалізації обміну речовин та підвищенню імунітету.

Продукт необхідний для людей, які працюють в екстремальних умовах, а також для тих, хто постраждав від природних катаклізмів, бо захищає організм від стресу. Держрезерв планує збагачувати корисними елементами також м'ясо та інші свої продукти - наголошує керівництво відомства.