Цю інформацію підтвердив перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

"Президент ще в серпні видав указ про необхідність реформування "Нафтогазу", який минулою владою був доведений до жебрацького існування. Порятунок НАК - це не тільки порятунок українців від підвищення цін на газ, але й аргумент в переговорах з МВФ. Тому ми приймемо будь-які закони, які сприятимуть вирішенню цього питання", - пояснює регіонал.

За його словами, українська пропозиція у переговорах з Росією відома - це газотранспортний консорціум.

"Тому, щоб уряд міг зробити таку пропозицію, парламент повинен дати і дасть йому закон, який дозволяє передачу ГТС в оренду", - сказав Чечетов.

У свою чергу, опозиційні депутати вже готові до силового протистояння аби не дозволити ухвалити дану ініціативу більшості в парламенті. За словами Володимира Яворівського, газотранспортна система - це передостанній актив України, якщо її здати, то залишиться здати землю. "Я не можу зараз сказати, якими методами ми будемо протистояти прийняттю такого закону, але допускаю, що при необхідності це можуть бути і силові методи", - каже народний депутат.

Нагадаємо, що Україна не домовилась з Росією щодо постачання природного газу. Відтак, у бюджеті на 2012 рік зазначена ціна на блакитне паливо в 416 доларів за тисячу кубометрів.