"Незважаючи на заклики Асамблеї внести поправки до статей 364 і 365 Кримінального кодексу... Верховна Рада не змогла це зробити 8 лютого 2012 року, тим самим надаючи і подальшу можливість обвинувачення колишніх урядових чиновників на основі цих положень", - відзначається у заяві.

Поміж того, у ПАРЄ занепокоєні ув'язненням Тимошенко та Луценка.

"Той факт, що колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко залишається під вартою, а також нещодавнє засудження Луценка, незважаюче на серйозне погіршення стану їхнього здоров'я, - посилюють враження вибіркового правосуддя", - наголошують в ПАРЄ.

ПАРЄ вкотре закликає українську владу, зокрема і Главу держави Януковича, – "терміново розглянути всі правові засоби, наявні в їхньому розпорядженні, щоб звільнити цих колишніх членів уряду і дозволити їм брати участь у майбутніх парламентських виборах".

Також у ПАРЄ наголосили, якщо ситуація погіршиться і вимоги Асамблеї ігноруватимуться, Комітет може пропонувати введення санкцій проти України.

Нагадаємо, сьогодні президент Європарламенту заявив, що ЄП має низку питань до української влади щодо справ Луценка і Тимошенко.