При цьому Ар’єв звернув увагу, що минулого тижня ця виставка вже нормально відбулася в Європейському парламенті у Брюсселі.

Депутат оприлюднив у Facebook листа про відмову від Анн Брассер на ім’я Сергія Соболєва, заступника голови делегації України в ПАРЄ, який виступив із такою пропозицією.

“Мотивацію мадам Брассер не надала, але посилання на “створення напруженості” може свідчити, що вона діє в інтересах російської делегації”, – вважає Ар’єв.

До речі, вона одна з тих, хто попри всі порушені Росією принципи та норми Ради Європи хоче повернення делегації Росії в залу ПАРЄ. Мадам Брассер збирається бути в Києві 12–13 січня, і ми всі разом маємо їй повідомити свою незгоду з такою позицією. Мирно та інтелігентно,
- додава депутат.

У листі йдеться, що, хоча в ПАРЄ цінують мету пропонованої виставки, її зміст “усе ж може викликати суперечки і потенційно й подальшу напруженість, що було б не в інтересах роботи всієї Асамблеї”. Крім того, “деякі фото можуть бути хибно розтлумачені, і це було б не в інтересах України”.

Нагадаємо, у квітні Парламентська асамблея Ради Європи позбавила делегацію Росії права голосу і зборонила росіянам займати керівні посади в ПАРЄ до кінця року через підтримку російськими депутатами дій щодо окупації й анексії Криму Москвою. Крім того, російській делегації заборонено брати участь у місіях спостерігачів на виборах. Але останнім часом почали лунати повідомлення, що, хоча позиція Росії й її делегації не змінилася, делегації в ПАРЄ можуть повернути повноваження.