З Кремля надійшло замовлення на федералізацію. П'ята колона відразу кинулася його виконувати. Але щоб абсолютно штучна ідея федералізації отримала якесь підживлення, потрібен антураж, потрібна "картинка". І ось вже колючим дротом обносять адміністрації на Сході, у Луганську і Донецьку на патрулювання виходять "данскіє казакі", а там, де такої екзотики немає, тітушок терміново оголошують "дружиннікамі" та випихають охороняти адміністрації, – написав В'ячеслав Кириленко у своєму блозі на "Українській правді".

Це, за його словами, робиться начебто для захисту від "бандерівців", якими показують євромайданівців - насправді людей з Донецька, Луганська, Харкова, Запоріжжя, яким урвався терпець і вони вийшли на Євромайдани у своїх містах.

Читайте також: Новим Сталінградом буде Харків, — Богословська

Передовиці російських газет і слова наближених до Путіна коментаторів про "Україну як штучну державу" є прямим підтвердженням мого занепокоєння. Тому в їхніх планах – громадянська війна для українців. Жорстока. Брат на брата. І після того федералізація як перша мітка вже на своїй "відвойованій" території. Над якою Київ матиме лише номінальний контроль, а всі ключові рішення потрібно буде узгоджувати у Москві, – вважає Кириленко.

На його думку, федералізація, яку проштовхують місцеві кремлівські пропагандисти, має на меті не запобігання розколу України, а лише його перший етап.

"Кому це вигідно? Точно не опозиції і не Євромайдану. Вигідно силам не дружнім і відверто ворожим. Які за 22 роки так і не змирилися з існуванням Незалежної України", – підсумував політик.

До слова, колишній радник президента РФ Володимира Путіна, член російського "Комітету солідарності з Майданом" і економіст Андрій Ілларіонов заявив, що найближчими тижнями вирішиться доля незалежної України.