Головними причинами затримання українців у Польщі стали використання віз не за призначенням та робота українців з порушенням чинних в країні правил, повідомляє прес-служба SG.

Зокрема, 9 українців затримали працівники Шльонського відділу польських прикордонників на південному заході Польщі. Серед них було 4 особи, які їхали автобусом з Чехії з візами, виданими для роботи на польських працедавців за спрощеною системою працевлаштування.

Ще півдесятка українців працювали не на тих працедавців, котрі оформили для них заявку на роботу, на підставі яких вони отримали візу до Польщі.

Крім того, 7 українців затримала польсько-німецька група прикордонників: тут українці провинились в тому, що отримали польські візи нечесним шляхом.

Також один із затриманих допомагав перетнути кордон між Польщею та Німеччиною групі з семи російських громадян чеченської національності.

Усім затриманим українцям прикордонники анулювали візи та зобов'язали їх добровільно залишити польську територію.

До слова, за інформацією статистичного відомства ЄС, найчисельнішою групою, що отримала громадянство в Чехії та Польщі останніми роками, стали українці.