Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив координатор “Інформаційного опору” Дмитро Тимчук.

Він зауважив, що "Опозиційний блок" зареєстрував проект постанови ВР№1847, у якій ідеться про "проведення прямих переговорів з Російською Федерацією" і "залучення миротворчого контингенту" зі зверненням до ООН для "розмежування воюючих сторін". Терористи також заговорили про миротворців, але одночасно – й про мобілізацію.

Скориставшись напруженим "перемир'ям", з вересня російсько-терористичні війська захопили порядні території на Донбасі. Повертати їх під юрисдикцію України, зрозуміло, ніхто не збирається (для чого і потрібно заперечувати легітимність додатків до мінських домовленостей про лінії розмежування, зафіксованій на вересень 2014). У той же час, потенціал подальших наступальних дій у Путіна і терористів наразі вичерпується,
— вважає Тимчук.

Тож для того, аби утримати зараз окуповані території, пише експерт, Путіну необхідно ввести туди миротворців.

"Для цього оптимальний варіант - введення "миротворчого контингенту" (зрозуміло, що в основному російського, як "групи підтримки" можуть бути використані контингенти, наприклад, Казахстану (батальйон "Казбат"), Білорусі та Вірменії — але під загальним російським керівництвом). Інші формати РФ заблокує на рівні Радбезу ООН, що надає мандат", — зазначив депутат.

Читайте також: Представники терористичних "ДНР і "ЛНР" погрожували повномасштабною війною, — Кучма

За словами Тимчука, такий сценарій є універсальним для Путіна. Адже Київ утратить будь-яку можливість проведення своєї військової операції зі звільнення Донбасу, інакше увійде в конфлікт з ООН і міжнародним співтовариством. У той час, як "ДНР" та "ЛНР" у будь-який момент можуть відновити бойові дії, адже ніким не визнані офіційно.

"Таким чином, наша задача номер один на сьогодні — не допустити жодних розмов про "миротворчість". Це - вірний шлях до позбавлення України її територій, тимчасово окупованих російсько-терористичними військами", — наголосив Тимчук.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, на зустрічі з німецьким канцлером Ангелою Меркель під час самміту G20 у Брісбені в листопаді минулого року Володимир Путін висунув свій варіант мирного врегулювання ситуації в Україні — перетворення Донбасу в своєрідну "Чечню".