"Роман Забзалюк мав проблеми зі здоров'ям, потребував операції. Як православні люди, християни, ми допомогли йому. Я особисто віддав йому місячну зарплату. Після того, як Роман Омелянович повернувся з Ізраїлю, поправив своє здоров'я, він побачив, що рейтинги Партії регіонів падають і здійснив той кульбіт, який здійснив", – заявив Задирко у ефірі 5 каналу.

Народний депутат не уточнив, яку саме суму він віддав.

"Я дуже уважно прослухав аудіозаписи (які оприлюднив Роман Забзалюк – 24). Ці записи не автентичні", – додав Задирко.

У відповідь Роман Забзалюк заявив, що перевірити, чи був він у Ізраїлі дуже легко та сказав, що саме Рибаков запропонував йому зустрітись та запропонував гроші за перехід у фракцію "Реформи заради майбутнього" та роботу проти опозиції.

На запитання, якими будуть його подальші дії з записами, адже рішення Конституційного суду заборонило використовувати аудіозаписи як докази, народний депутат повідомив, що остаточне рішення прийматиме фракція БЮТ.

"Остаточне рішення по цьому питанню як діяти прийме фракція. Я вважаю, що потрібно зберегти всю доказову базу. А наступна каденція Верховної Ради, яка утворить державну національну комісію, що розслідуватиме всі злочини цього режиму", – заявив Забзалюк.

Нагадаємо, 8 лютого депутат від фракції БЮТ Роман Забзалюк заявив, що його вихід з фракції був операцією, спрямованою на викриття корупційної схеми в парламенті.

На брифінгу у парламенті Забзалюк оприлюднив аудіозаписи, на яких голоси, схожі на Ігоря Рибакова та Романа Забзалюка, говорять про гроші за перехід і діяльність проти "Батьківщини".

Лідер фракції "Реформи заради майбутнього" Ігор Рибаков заявив, що давав Забзалюку ці гроші на лікування та вимагає вибачення.

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин попросив Генеральну прокуратуру розслідувати це питання.