"Зі мною зв'язалися помічники мера Риму і повідомили про рішення, прийняте асамблеєю депутатів і мером італійської столиці. Зважаючи на політичну ситуацію в Україні та недавні парламентські вибори, мерія міста Рим вирішила вивісити на фасаді Капітолію величезне фото на підтримку Юлії Тимошенко", – написав Аваков на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, раніше уваги італійської столиці удостоювалися "Джованні Фальконе і Паоло Борселіно, італійські судді, загиблі від руки мафії, ізраїльський в’язень Шаліта, якого 5 років утримували у в’язниці провінції Газа, Роселла Урру, викрадена терористами в Алжирі, Аун Сан Су Чжі, лідер опозиції Бірманії, Сакіне Мохаммеді Аштіані, засуджена до 10-річного ув’язнення за причетність до вбивства свого чоловіка в Ірані, проте невинна для європейського судочинства тощо".

"Цей захід щоразу широко висвітлюється у італійських та світових ЗМІ. Зазвичай під час інавгурації на площі проводиться маніфестація за участі мера міста, політиків та громадських діячів. Акція підтримки стартує в найближчі дні", – додав Аваков.

Нагадаємо, за словами голови фракції "БЮТ-Батьківщина" у Верховній Раді Андрія Кожем’якіна, апеляційний суд Риму (Італія) відмовив Україні в екстрадиції екс-голови Харківської ОДА й голови харківської облорганізації партії ВО "Батьківщина" Арсена Авакова.