Такий юридичний коментар опублікований 15 квітня на сайті російського відомства.

На сайті опублікували юридичний аналіз російського закону "Про протидію екстремістської діяльності", з якого випливає, що публічна демонстрація нацистської символіки не є тотожною пропаганді нацизму, а отже, є допустимою, пише Zaxid.net.

"При підготовці цієї норми федерального закону законодавці використовували для зв'язки понять "пропаганда" і "публічне демонстрування" сполучник "і". Тобто поняття не просто перераховуються, вони граматично з'єднані між собою. Порядок їх вживання такий, що термін "пропаганда" перебуває в сильній, пріоритетній позиції щодо терміну "публічне демонстрування". Лінгвістично це означає, що сама по собі публічна демонстрація нацистської атрибутики чи символіки без мети пропаганди не є проявом екстремізму… і визнається допустимою", — сказано у повідомленні Роскомнадзору.

У повідомленні також зазначено, що нацистська символіка "не може бути використана з метою образи радянського народу, для популяризації ідей нацизму, теорії расової переваги, виправдання військових злочинів фашистів".

Додамо, п'ять українських організацій заборонені на території Росії. Серед заборонених такі організації: "Правий сектор", "Українська національна асамблея - Українська народна самооборона" (УНА - УНСО); "Українська повстанська армія" (УПА); "Тризуб ім. Степана Бандери" і "Братство".