Про це в інтерв'ю "Російській газеті" заявив глава Федеральної міграційної служби Росії Костянтин Ромодановський.

"Конкуренція на ринку праці повинна бути, це нормальне явище. Головне, щоб не було утисків прав росіян. Думаю, що критичною ситуацію вважати не можна, адже мінпраці ініціював видачу українцям дозволів на роботу без квот, отже, компетентне відомство такої загрози не бачить", - сказав Ромодановський.

"Ми апріорі в цій ситуації повинні захистити російського громадянина. Ми маємо намір відслідковувати цей процес, і якщо буде якась загроза для наших працівників, то будемо вносити пропозиції щодо обмеження міграційного потоку, або міняти режим в'їзду в Російську Федерацію", - зазначив він.

За його словами, зараз в РФ перебуває майже 1 млн осіб у групі ризику (ті, хто порушив термін перебування, або має два правопорушення на рік), яким може бути закритий в'їзд.

"Ми розуміємо ситуацію і співпереживаємо, але це, по суті, порушення міграційного законодавства. Тому їм можуть заборонити в'їзд до Росії на термін більше трьох років", - сказав глава ФМС.

Він вважає, що українці, які не знайшли роботу, можуть обрати кримінальні шляхи заробітку.

"Ми будемо жорсткіше ставитися до українських громадян, якщо треба, обмежимо термін перебування. Так чи інакше - вирішимо питання... Але акуратно", - додав Ромодановський.