Про це пише російська "Новая Газета".

"Анатолій Артюх, помічник депутата законодавчих зборів Санкт-Петербурга Віталія Мілонова, разом з групою підтримки з'явився в храм, де отець Микола проводив службу, і влаштував йому "розбірку з пристрастю", - йдеться у статті.

Як зазначається, агресивно налаштовані активісти вимагали від священика відмовитися від своїх слів і переконань, в іншому випадку вони пообіцяли отцю Миколаю, що доб'ються позбавлення його права відправляти службу.

Служба підходила до кінця, я давав хрест для цілування, і раптом Артюх з’явився переді мною: отець Миколай, ми хочемо з вами поговорити. З ним було ще п'ятеро чоловіків. Вони почали: ви пропагуєте антиурядові, чужі російській ідеї погляди, і повинні це припинити. Я їх запитую: головна причина розбіжностей в тому, що я не вважаю війну в Україні братовбивчою? Вони - так. Артюх заявив, що це війна росіян проти фашистів, назвав українську владу нелегітимною, кричав про переворот. Я йому: послухайте, але ж святійший патріарх визнав обрання президента Порошенка і звернувся до нього з листом як до офіційного глави держави. Артюх у відповідь закричав: не треба нам тут згадувати святійшого патріарха!
— розповів отець Миколай.

"Загроз фізичних не було, але Артюх заявив: вимагаємо, щоб ви протягом двох тижнів припинили всяку пропаганду, інакше ми зробимо все, щоб вас викинули з православної церкви, напишемо листи патріархові і в ФСБ. Вони мали на увазі мою сторінку "ВКонтакте", - додав він.