“Управлінням з розслідування злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни, СК Росії громадянці України Надії Савченко пред'явлено обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.33, п.п. “а, б, е, ж, л” ч.2 ст.105 КК РФ (сприяння у вбивстві двох і більше осіб у зв'язку із здійсненням службової діяльності, загальнонебезпечним способом, з мотивів політичної ненависті, вчинене групою осіб). За клопотанням слідства судом щодо Савченко обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту”, - йдеться на сайті СК РФ.

Читайте також: Російський суд заочно зарештував Авакова

У Слідчому Комітеті заявляють, що Савченко, “дізнавшись координати розташування групи російських журналістів ВГТРК та інших цивільних осіб під Луганськом, вона передала їх бойовикам”. А після цього за цими координатами був проведений мінометний обстріл, в результаті якого загинули співробітники ВГТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин.

Що стосується затримання Савченко, то, як з'ясувалося, вона без документів, під виглядом біженки, перетнула кордон Росії. І при перевірці документів в одному з населених пунктів вона була затримана для встановлення особи. Після цього з'ясувалося, що Савченко проходить як підозрювана у кримінальній справі про вбивство російських журналістів,
- зазначили в СК РФ.

Нагадаємо, український пілот Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зоні АТО, перебуває у слідчому ізоляторі в російському Воронежі. Про це сестрі Надії сказав російський адвокат.

МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку з незаконним вивезенням на територію Росії військовослужбовця ЗСУ Надії Савченко. Київ заклика РФ звільнити з-під варти українську льотчицю і повернути її на Батьківщину, а міжнародне співтовариство - посилити тиск на російську владу.

Як відомо, у полон до терористів офіцер української армії Надія Савченко потрапила в червні. Тоді в інтернеті з'явилося відео, де терористи допитують її.