Правоохоронці, багато з яких прийшли на мітинг у службовій формі, заблокували дорожній рух на вулиці біля будинку уряду Сербії.

За даними місцевого телеканалу В92, на мітинг зібралось близько півтори тисячі поліцейських. Як повідомляє агентство AP, в акції взяло участь понад 2 тисячі осіб.

"Ми не вимагаємо нічого, крім того, щоб нам більше платили", – заявив в ході демонстрації глава комітету з страйків Незалежної профспілки поліції Сербії Деян Джукіч.

За словами представників профспілки, зараз щомісячна зарплата поліцейського в Сербії складає від 30 до 35 тисяч динарів (289-337 євро).

Сербські поліцейські з 12 грудня цього року проводять загальнонаціональний страйк. Представники профспілки поліції раніше заявляли, що вона триватиме до тих пір, поки не будуть виконані вимоги про підвищення розмірів матеріального забезпечення працівників МВС і виплати всіх премій та надбавок за 2009 і 2010 роки.

Міністр внутрішніх справ країни закликав страйкарів повернутись до звичного режиму роботи, відзначивши, що в уряду зараз немає можливості виконати вимоги поліцейських.

Страйк правоохоронців полягає у тому, що вони виїжджають лише на екстренні виклики та займаються оформленням лише окремих документів. Решту обов'язків вони не виконують.