Терористи безупину обстрілюють житлові квартали міст на Донбасі. А мирні мешканці, тим часом, бояться виходити на вулиці, і ховаються у власних підвалах або ж у бомбосховищах. У місті Щастя що за 16 кілометрів від Луганська снаряди розриваються прямо на центральній площі міста. Практично тиждень мешканці були без газу, світла та води бо бойовики прицільно вели вогонь у бік місцевої ТЕС. Зараз лише частково електропостачання відновили. Утім, від того людям не надто легше, адже як тільки починає сутеніти усі спускаються туди де безпечніше – під землю.

Місцеві мешканці довіру до самопроголошених республік втратили, водночас і до української армії ставляться не надто приязно, – переконує боєць з батальйону "Айдар" із позивним "Маестро". Каже, у місті, де щодня йде боротьба за виживання люди мріють лише про мир, про те, щоб не ховатись під землею і не прокидатись щоночі від розривів снарядів.

Читайте також: Як почали стріляти зранку, так гатили до ночі, безперервно, — жителька Щастя

Ті, хто повернувся у місто в час так званого перемир'я знову покидають свої домівки. Зараз У Щасті залишилось близько 30 % мирного населення – переважно пенсіонери. Розповідають, що із продуктами особливих проблем поки немає. Та й пенсії, ніби-то почали виплачувати. Не бояться відчайдухи і штурму бойовиків. А на цій позиції він може відбутись у будь-який момент.

У терористів є перевага – стратегічна висота Весела гора. Саме звідти найчастіше вони і ведуть обстріл. Однак, попри це, військовослужбовці переконують – сил, аби відбити ймовірну атаку на цій ділянці фронту вдосталь.