Бійці 92-ї бригади вже зібрали цілий ящик осколків. Бойовики засіли буквально в декількох сотнях метрів, у дачному селищі і щоранку будять армійців канонадою — після того, як приїхали нові "гумконвої" з Росії, вони помітно активізувалися.

Військові кажуть: терористи використовують зброю, яка ніколи не була на озброєнні в Україні — новітні російські зразки. Осколки від них потім вилучають спецслужби України.

Читайте також: На Донбасі тривають обстріли

У місті Щастя теж стріляють дедалі частіше. Місцеві прикордонники розповідають, що терористи застосовують особливі снаряди з відтермінуванням вибуху. Таким чином, пробиваються бліндажі та підвали, в яких раніше можна було відносно надійно ховатися. Саме таким чином нещодавно був зруйнований опорний пункт армійців. Є загиблі.

При цьому в місті залишається ще багато місцевих жителів. Вони ховаються у підвалах, і часто не можуть забезпечити себе найнеобхіднішим — більшість магазинів і установ зруйновані або не працюють, пенсії та виплати отримують не всі. Тому як тільки закінчуються обстріли, люди йдуть до військових за продуктами, й ті діляться своїм і тим, що привозять волонтери.