Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", близько двох годин їх протримали в штабі кримської "самооборони", а потім передали співробітникам поліції.

При цьому журналістів звинувачують у тому, що вони, нібито, знаходилися в нетверезому стані. Затримані заявили, що їх утримували в наручниках і били.

Мокрушин скаржився на болі в ребрах і попросив, щоб йому викликали швидку допомогу, проте співробітник поліції відмовився це зробити, посилаючись на те, що зараз їх доставлять у відділ поліції і там його огляне медичний співробітник.

Після цього, журналістів посадили в поліцейську машину, але відвезли не в райвідділ поліції, а в наркодиспансер, ймовірно для огляду.

Поки журналісти перебували в штабі кримської "самооборони", приїхав адвокат Мокрушина, однак співробітники "самооборони" не пропустили його в будівлю, незважаючи на те, що на необхідність пропуску адвоката вказав співробітник слідчого відділу поліції. Разом з тим, адвоката всередину штабу не пустили, а допустили туди тільки співробітників поліції.

Пізніше адвокат зміг пройти в будівлю наркодиспансеру разом із затриманими журналістами.