”Первинний період місії спостерігачів триватиме три місяці”, — йдеться в листі.

За словами генсека ООН, сторони конфлікту в Сирії недостатньо виконують обумовлені умови перемир`я, проте, є можливості поліпшити ситуацію.

Раніше Пан Гі Мун висловлював думку, що для наглядової місії може не вистачити заявлених 250 людей через розмах насильства в країні.

На сьогодні в рамках плану спецпосланця ООН і ЛАД Кофі Аннана в Сирії діє перемир’я між озброєним крилом опозиції — "Сирійською вільною армією", і військами президента Башара Асада.

У понеділок перша група міжнародних спостерігачів від ООН, які мають стежити за ходом виконання плану Кофі Аннана з врегулювання кризи в Сирії, приступила до виконання місії. Тим часом, сторони конфлікту продовжують заявляти про різні збройні інциденти.

У Сирії більше року не припиняються антиурядові протести. Щодня надходять повідомлення про загибель людей, як мирних громадян, так і працівників силових структур. За даними ООН, загальна кількість жертв перевищила 11 тисяч людей. Сирійська влада заявляє, що в зіткненнях з озброєною опозицією загинуло понад 2,5 тисячі військовослужбовців і працівників правоохоронних органів Сирії, проти яких діють добре озброєні бойовики, а кількість жертв серед мирного населення перевищила 3,2 тисячі людей, зазначає РИА "Новости".