Залізничну станцію Брусіно розгромили на початку червня. Сьогодні тут працює техніка, робітники розбирають завали. Підривна діяльність бойовиків завдала шкоди і комунікаціям Слов’янська. Тільки для відновлення автодоріг потрібно більше 3-х мільйонів гривень.

Чи не найбільше дісталося селищу Семенівка. Передмістя Слов’янська опинилося в епіцентрі бойових дій. Бойовики покинули ці місця в ніч на 5 липня. Після себе залишили заміновану і розгромлену школу, з 92-х вікон вціліли тільки 4.

Зараз школа вже відновлена на 80%, робітники дуже поспішають, щоб встигнути до 1 вересня. Частину будівлі планують виділити під садочок. Обіцяє відкрити свої двері і 10-та школа вже у самому Слов'янську. У відновлювальних роботах допомагати вчителям взялися рятувальники. У будівлі вибуховою хвилею повибивало вікна, місцями – вивернуті рами. Вирвало і двері.

Навпроти – в житловому будинку немає цілого під'їзду. Сюди час від часу бойовики приганяли самохідні артилерійській гармати "Нони". Нацгвардія відповідала на обстріли. Щоправда чий снаряд влучив у житловий будинок, люди не знають. Та й не це питання їх турбує насамперед.

Опалення у вцілілих квартирах буде, якщо не ухвалять рішення про переселення людей. Що ж до відшкодування збитків – справа за урядом. У міста таких коштів немає. А працювати є над чим – з 1,5 тисячі постраждалих приватних будинків відновленню не підлягають 200.

Поки фахівці продовжують оцінювати шкоду, завдану обстрілами, у Слов'янську почали вирішувати нагальні потреби. Людям вже дали воду, відновили електропостачання, запустили міський електротранспорт.