Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

“У ніч на 2 травня під Слов’янськом на Донеччині збито два вертольоти Мі-24 Збройних Сил України, які здійснювали повітряне патрулювання у визначеному районі”, - йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією Міноборони, бойові машини було збито невідомими особами з використанням переносних зенітних ракетних комплексів (ПЗРК).

“В результаті обстрілу двоє військовослужбовців Збройних Сил України загинули, ще кілька отримали поранення різного ступеня тяжкості”, - зазначили у відомстві.

Крім того, пострілами зі стрілецької зброї пошкоджено вертоліт Мі-8 армійської авіації Збройних Сил України. В цьому випадку жертв і постраждалих немає. На місці працює слідча комісія.

Нагадаємо, сьогодні зранку у Слов'янську розпочалася активна фаза спецоперації АТЦ, про що свідчила сирена.

За інформацією "Інформаційного опору", українські силовики в ході активної антитерористичної операції взяли під контроль більшу частину Слов'янська.

Під час антитерористичної операції в Слов'янську обстріляний вертоліт Держслужби з надзвичайних ситуацій, також було збито 2 вертольоти Мі-24 Збройних сил України.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що під час активної фази АТО у Слов’янську сьогодні зранку загинув пілот і є поранені.

Антитерористичний центр при СБУ підтверджує загибель одного українського пілота в районі Слов'янська і поранення бійця внутрішніх військ. Один пілот узятий в полон.

Арсен Аваков разом з в.о. міністра оборони Михайлом Ковалем та командувачем Нацгвардії Степаном Полтораком перебувають у Слов’янську на місці проведення АТО.